El Pessebre, de Pau Casals (amb permís de la pandèmia)

L’any 2020, des de la FCEC sorgeix la idea d’organitzar una cantada de “El Pessebre”, de Pau Casals, concretament la versió per a cor i orgue que es va estrenar amb l’orgue de Montserrat el 2013.

A causa de la pandèmia, s’ha de fer de manera virtual. L’organista, els solistes i diferents cors graven una base sobre la que s’hi afegeixen els enregistraments d’altres corals, que en algun moment l’han cantat. En paral·lel, a llocs emblemàtics de Catalunya es graven imatges dels solistes i dels cors que simulen cantar (la pandèmia impedeix fer-ho sense mascareta), i es fa un muntatge que s’emet per TV3 i Catalunya Música pels volts de Nadal, amb motiu del 60è. aniversari de l’estrena.

L’Orfeó ha participat en les cantades del Pessebre que ha organitzat la FCEC anys enrere. Les darreres, per a la inauguració de la Sagrada Família i per a l’estrena de l’orgue de Montserrat.

Per aquest motiu ens vam animar a participar en aquesta cantada col·lectiva en tres números (“L’estel”, “El plor de l’Infant Jesús” i el “Glòria” final), malgrat les restriccions de mobilitat i de nombre màxim de persones en reunió, que impedien assajar amb regularitat

Amb moltes ganes i amb totes les mesures de protecció (mascareta, higiene, distància, ventilació, etc.), malgrat la incomoditat que això suposa, ho hem aconseguit. Aprofitem aquest espai per agrair a la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors totes les facilitats que ens han donat per a fer-ho possible.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email