L’AJUNTAMENT COMPRARÀ EL NOU EDIFICI DE L’ORFEÓ DE SANTS

27/10/2014 El3.cat

L’entitat centenària es trobava en concurs de creditors, ja que només ha pogut fer front a la construcció d’una part de l’edifici situat a la cantonada dels carrers Miquel Àngel amb Papin. L’import de la compra es cobrirà amb una part dels ingressos provinents de la construcció d’un edifici destinat a residència d’estudiants universitaris al carrer Viriat, a tocar de l’estació de Sants.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest matí la seva intenció de comprar l’edifici a on, des de l’abril del 2012 s’ubica la seu de l’Orfeó de Sants, situat a la cantonada dels carrers Miquel Àngel amb Papin, a tocar dels Jardins de Can Mantega. Cal recordar que “el projecte va arribar en un moment de bonança econòmica i es va plantejar sota uns supòsits. Després, la crisi econòmica ha fet que no es puguin portar a terme”, ha explicat Lluís Gómez, president de l’Orfeó de Sants. A més, a principis del 2012 l’entitat va posar a la venda les 74 places de pàrquing per finançar la nova seu, però finalment no hi va haver bona resposta a la compra d’aquestes: “Tampoc s’han pogut vendre les places d’aparcament per la crisi” ha assegurat Gómez. També ha assegurat que un dels condicionants que va obligar a reduir les obres a l’inici “va ser la ocupació de l’espai antic que va aturar les obres tres anys i va comportar un augment del cost del 20%”.

D’aquesta manera, el Districte de Sants-Montjuïc, donaria solució al problema d’aquesta entitat centenària que no ha pogut afrontar econòmicament la construcció de la seva nova seu, de 4.392 metres quadrats. Ara mateix, l’entitat es troba en concurs de creditors, ja que només ha pogut fer front a la construcció d’una part de l’edifici, i també al 77% del projecte. Per tant, amb aquesta operació, el Districte de Sants-Montjuïc “donaria resposta a unes necessitats llargament reivindicades per moltes entitats” ha assegurat Jordi Martí, regidor del districte de Sants-Montjuïc. A més, també té com a objectiu recuperar aquest espai emblemàtic per tal que les entitats desenvolupin les seves activitats culturals, cíviques i socials: “Sants és un barri amb necessitats importants, des de fa dècades de nous espais per portar a terme les seves activitats”, ha afirmat Martí. En aquest sentit, Gómez que portava parlant amb el regidor des de fa temps, ha destacat que “és un equipament pel barri que creiem que serà molt vàlid”.

Si els tràmits judicials ho permeten, l’inici de les obres per acabar l’edifici i que se centrarien als tancaments de les parets i en l’equipament de l’interior podrien començar el proper mes de març i tindrien un cost aproximat d’un milió d’euros, que es pagarien amb una part dels ingressos que es preveu que s’aportaran d’una altra operació que l’Ajuntament de Barcelona està portant a terme al carrer Viriat 37-39, just davant de l’estació de Sants i on actualment hi ha un aparcament provisional de vehicles. I es que el consistori ha aprovat treure a concurs la creació del dret de superfície d’aquest solar, per un import de 8 milions d’euros inicials en concepte d’adjudicació i 75.000 euros anuals fixos.

En aquest terreny, de 945 metres quadrats, es construiria un edifici que podria arribar a tenir 14 plantes, destinat a una residència d’estudiants universitaris. El regidor ha clarificat que “aquesta operació ens permetria a l’Ajuntament tenir uns ingressos determinants d’un 8 milions d’euros destinats per finançar l’operació de compra de l’edifici de l’Orfeó de Sants”. D’aquesta manera, “estaríem en disposició d’aportar els diners necessaris per la compra, per acabar l’equipament i per posar en disposició l’equipament a les entitats”, ha opinat Martí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email