L’ORFEÓ DE SANTS FARÀ ÚS DELS ESPAIS DE LA FUTURA ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

1/02/2018 El3.cat
 
L’Orfeó de Sants celebra la iniciativa d’ubicar una escola municipal de música a l’edifici que havia de ser la seva seu, però que a causa de la crisi econòmica va haver de desistir de la seva construcció. El president de l’Orfeó de Sants, Lluís Gómez, diu que “és una molt bona notícia pel barri i per la ciutat, ja que els equipaments musicals estan molt mancats”. Actualment, l’Orfeó assaja i celebra els concerts a la Parròquia dels Dolors de Sants-Badal i utilitza un espai compartit de la futura escola de música per emmagatzemar el seu material.
 
Gómez avança que amb la represa de l’activitat a l’edifici, s’acordarà un conveni de cessió d’ús amb el Districte de Sants-Montjuïc “per poder continuar tenint les coses en aquest espai de l’edifici”. També assegura que el nou equipament servirà perquè l’orfeó pugui desenvolupar les seves activitats, assajos i concerts, de forma compartida, amb altres entitats musicals del barri: “Em sembla una bona solució poder reprendre la idea d’equipament cultural que teníem amb l’edifici”, apunta el santsenc. A més, tan bon punt, l’Institut Municipal d’Educació comenci a redactar el disseny de l’edifici, “participarem en el projecte, i estarem oberts en tot el que faci falta”, diu Gómez.
 
Per la seva banda, la Comissió de Festes del Carrer Papín considera que aquest projecte és una oportunitat per revitalitzar l’entorn més proper, “com a organitzadors de la festa major és una bona ocasió per continuar tenint col·laboradors”, diu Marta Sànchez, membre de la comissió. Tot i això, mostra la seva preocupació pel futur de l’espai municipal que ara utilitza, conjuntament amb l’Orfeó de Sants, i que serveix per construir el decorat de la festa major. A més, alerta que aquest projecte pot tenir un impacte negatiu sobre el veïnat de la zona, ja que “qualsevol millora repercuteix negativament en l’especulació a l’àmbit d’habitatge i lloguer”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email