Nova escola municipal de música a Sants

Durant el curs 2021-2022 obrirà al barri de Sants la primera escola municipal de música que cobrirà el territori dels districtes de Sants-Montjuïc i les Corts i l’Esquerra de l’Eixample. El centre, que ocupa el que havia de ser la nova seu de l’Orfeó de Sants, donarà servei a 500 alumnes de totes les edats i disposarà d’un auditori de 300 localitats, que es s’oferirà a les entitats musicals i culturals del barri.

L’edifici, que es troba en fase de construcció, té una superfície de més de 2.700 metres quadrats, distribuïts en quatre plantes, on es construiran 24 aules i bucs d’assaig, una cafeteria, una biblioteca i un auditori, amb 300 localitats i una coberta que n’optimitza l’acústica.

Aquest espai es dotarà d’una programació estable d’espectacles, audicions, arts escèniques i activitats socials i culturals. Tal com ha afirmat la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, la nova escola cobrirà “una mancança històrica en aquesta part de la ciutat i, a més, permetrà crear dinàmiques amb entitats del barri en els àmbits musical i cultural”.

El comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, ha destacat: “Més que professionalitzador, és un projecte musical per contribuir al creixement i desenvolupament personal. Forma part d’una estratègia ambiciosa d’estendre i ampliar l’educació musical pública a la ciutat.”

L’Escola Municipal de Música de Sants disposarà d’un equip de 30 a 40 persones i s’ubicarà al carrer de Miquel Àngel, en la confluència amb el carrer de Papin. L’Orfeó de Sants, que va desistir finalment de construir-hi la seva seu, mantindrà un espai dins de l’edifici.

Actualment, hi ha cinc escoles municipals de música, que ofereixen formació a prop de tres mil persones. Són les de Can Ponsic (Sarrià – Sant Gervasi), Mestre Pich Santasusana (Sant Andreu), Joan Manuel Serrat (l’Eixample), Nou Barris (Nou Barris) i Can Fargues (Horta-Guinardó).

Share on facebook
Share on twitter
Share on email